We leven nog

Lieve schatjes van ons!!!

We hebben eindelijk goeie wifi! Whoop whoop!!

We zitten al weer op onze 3e dag hier in Thailand en wat hebben we al veel moois gezien, Bangkok is echt waan zin nig!
We zitten nu in een prachtig restaurantje aan de Phetchaburi River shakes te drinken, rijst te eten en maar eens een berichtje voor jullie te schrijven. Dit plekje stond in de lonely planet en toen we vanuit ons hostel wilde kijken hoe we bij dit restaurantje moesten komen zagen we dat het aan de overkant van de straat lag.. Hoe toevallig?!?! Maargoed laten we bij het begin beginnen 😉

De eerste minuten

Nadat we onze lieve vrienden en familie hadden uitgezwaaid op schiphol liepen we richting de douane, nog een beetje van slag van het emotionele afscheid maar vooral met veel enthousiasme en adrenaline.
De vlucht van Amsterdam naar Kiev (3 uur) viel heel erg mee. Daarna de vlucht van Kiev naar Bangkok…. (9 uur) we hebben geslapen maar de stoelen stonden in een 90 graden hoek dus meer dan 4 uur slaap hebben we niet kunnen pakken en al onze ledenmaten waren afgestorven. Maaarrrrrr we hebben het overleefd.

Toen we de airport uitliepen en onze eerste glimp van Bangkok te zien kregen vielen onze monden al meteen open. Zo ontzettend mooi!! And little did we know dat het alleen nog maar mooier zou worden.
De excotische geuren, de warmte, de geluiden, het leven op straat, de bomen en planten, de telefoonkabels die door de lucht hangen, de magisch mooie tempels (die werkelijk op elke hoek staan), monikken die over straat lopen, streetfood kraampjes, lachende thaise mensen, tuc tucs, zwerfdieren, al die kleuren op straat…..
Het is echt een andere wereld.

Eerst met de tram/air train naar Bangkok en toen met de taxi van het tramstation naar het hostel. Ons hostel mevrouwtje had gezegd dat we voor 100 Baht de taxi moesten nemen maar nadat we aan 3 taxi chaffeurs hadden gevraagd of dit mogelijk was en ze allemaal hardstondig nee schudden en hun raampje weer vlug naar boven deden hebben we helaas 300 Baht moeten betalen.. He bah..

Sidenote: 100 Thaise Baht = 3 euro

Ons hosteltje was prima, geen andere backpackers maar wel schoon en lekker rustig. Prima voor de eerste 2 nachtjes.

De eerste avontuurtjes

Afgelopen 2 dagen rondgelopen door Bangkok en zoooo veel moois gezien. We hebben foto’s maar die doen echt te min aan deze stad.
Leuk verhaaltje van onze eerste avond in Bangkok:
Toen we door een heerlijk straatje paralel aan de Khoa San Road liepen en van de geweldig heerlijke sfeer aan het genieten waren, zagen we een kraampje staan met bakjes met insecten erin. Tja, wij zijn down voor alles, dus zat er niks anders op dan een sprinkhaan van ongeveer 4 cm groot te eten. Oh yes we did. Yuur vond het opzich best lekker, Lott kreeg het beeld van wat ze at maar niet uit dr hoofd. Nouja, dat dus.

We hebben ook de Co van Kessel fiettour gedaan, aangeraden door ongeveer iedereen die ooit in Bangkok is geweest. Was ook echt super leuk! Cookie, onze thaise maar gelukkig goed engels sprekende tour guide was heel aardig. Het is ook gewoom heel chill om lekker te kunnen fietsen en om je heen te kunnen kijken zonder je zorgen te hoeven maken over de route. Bedankt Eppie voor het sponsoren van deze ervaring, blij dat we het hebben gedaan!

Telefoonloos leven is geweldig!!!

We hoeven maar met onze kaart op straat te staan of iemand komt ons de weg wijzen. Vragen stellen brengt ons nog meer in contact met de mensen hier en we zijn ook meer in contact met elkaar. AMAZEBALLS !!

Leuke situatie waar we in zijn beland door telefoonloosleven:
Vandaag zijn we met een minivan van Bangkok naar Phetchaburi gereden, toen we uitstapte op Phetchaburi bus terminal hadden we werkelijk geeeeen idee waar we naartoe moesten en we konden het natuurlijk niet even opzoeken. Alle borden waren in het thais (niet eens letters maar gewoon een soort chinees) en geen toerist te bekennen. We zaten zoekend om oms heen te kijken tot dat er een thais vrouwtje naar ons toe kwam.

Thais vrouwtje: (Lees dit in je hooft met een thais accent)
” where you need to go? Where you need to go”

Yuur: “J J home hostel”

Thais vrouwtje: “Ahhh J J home, you sit here, I take care of you”

5 minuten later…..

Thais vrouwtje: “Here is scooter, 5 minute drive, 5 minute drive!!

En zo zitten yuur en ik 10 minuten later allebei achter op een scooter met onze enorme backpack!!! En maar 40 baht per perspoon afgerekend met die lieve Thaise meneertjes.

Leuk toch?!?!?

Tot slot

Nouja, tot zover onze eerste sfeerimpressie voor jullie van onze avonturen hier.
We zijn nog steeds best wel moe de hele tijd en moeten nog een paar dingetjes regelen. Alles verloopt nog wat langzaam en moeizaam omdat we nog niet echt doorhebben hoe alles werkt en hoe we alles het beste kunnen boeken/regelen. De Lonely Planet beginnen we steeds meer door te kijgen en is echt onze beste vriend tijdens dit mobielloze bestaan.

Laat ons weten hoe jullie het vinden om ons blog te lezen! Mailen kan, maar een paar dagen reactietijd moet je wel verwachten… 🙂 Denk dat er ook wat tijd tussen de blogpostenzit aangezien onze Ipad mini uit de middeleeuwen komt en alles een uur duurt..

Wij houden van jullie, elkaar en het leven,
Heel veel liefde van ons,
Je favoriete besties,
Yuur & Lott

12 gedachtes over “We leven nog

 1. Wat een fijne en leuke verhalen.
  En serieus sprinkhanen?!! Jullie zijn zoo stoer!!
  Ik hou van jullie en kijk nu alweer uit naar jullie volgende blog, als ik die lees voelt het toch een beetje alsof ik bij jullie ben 🙂
  love you insanely,
  xx Zenn

  Like

 2. Ooh wat geniet ik van deze verhalen en jullie telefoonloos heerlijke vrij avontuurlijk leven 👍👍… Dit is veel leuker en specialer dan appen . Wat heerlijk dat jullie gefietst hebben en ik lach helemaal in een deuk dat jullie met die grote rugzakken allebei achterop een scooter zaten . En dat jullie sprinkhanen aten 😂🤣😂😂🤣🤣hoe idioot en grappig ! Waar smaakt het naar ? Naar sprinkhaan ja maar waar lijkt t op ? love you sooo much en ik verheug me nu al op de volgende blog .. lieverds blijf genieten en blijf goed op jezelf en op elkaar passen ❤️❤️😀😀💕XX

  Like

 3. Wat geweldig om jullie avonturen te lezen, echt leuk zo reizen we een beetje met jullie mee👍🏻Geniet🎉
  Verheug me weer op jullie nieuwe verhalen!
  Dikke knuffel Bien

  Like

 4. Cool en wat een belevenissen allemaal! Wat een prachtige wereld he en zulke lieve mensen. Wij (maarten sem lola en ik genieten ook open top!)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s